Neerhalen schakelhuis HC2 4 oktober

In tegenstelling tot eerdere berichten vindt het neerhalen plaats op 4 oktober, naar verwachting tussen 15.00 uur en 17.00 uur.

Het sloopproject van Harculo is nu toe aan het neerhalen van de schakelhuizen van de oudste eenheden HC1 en HC2. Het neerhalen van het schakelhuis HC2 vindt 4 oktober 2018 plaats. Na het opruimen van de materialen van schakelhuis HC1 wordt ook begonnen met de voorbereidingen voor het neerhalen van dat schakelhuis. Dat gebeurt naar verwachting later in oktober.

Ondertussen wordt gewerkt aan het verwijderen van de ketels van de HC3 en HC4, die nog als 2 solitaire objecten centraal op het terrein staan. 

neerhalen-schakelhuis-HC2
Links: Het actuele aanzicht vanaf de IJssel (westzijde), met aan de rechterzijde de neer te halen constructie van de eenheden HC1 en HC2. De beide ketelstatieven van HC3 en HC4 aan de linkerzijde blijven nog staan. Rechts: Schematisch bovenaanzicht van HC1 en HC2. Het grootste gedeelte is reeds gesloopt.

Het neerhalen wordt uitgevoerd door de constructie in te snijden en vervolgens omver te trekken. Er wordt géén gebruik gemaakt van explosieven. Bij de werkzaamheden komt een hoeveelheid beton en metalen op de grond terecht. Dit gaat gepaard met een kortdurend lawaai en mogelijk enige stofontwikkeling. We houden o.a. de ondergrond zo nat mogelijk om opwaaiend stof te voorkomen. Het stof is niet gevaarlijk, maar om praktische redenen raden wij u aan om ramen en deuren gesloten te houden tijdens deze activiteit.